Ο Λόγος Που Α-Σθενούμε

Nikolaos Divinis Ο Λόγος Που Α-Σθενούμε Άρθρα  υγεία κορονοιος αυτογνωσια Ασθένεια

Όταν η επιστήμη και η φιλοσοφία συναντηθούν και εφαρμοστούν, δίνουν τις απαντήσεις που χρειάζεται ο σύγχρονος σκεπτόμενος άνθρωπος για να «δει» την ζωή με μια οπτική ελευθερίας και όχι φοβίας. Η βαθύτερη έννοια της γνώσης ελευθερώνει τον άνθρωπο βοηθώντας τον, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύσει υγιώς τα γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα του.

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι ζούμε σε μια κοινωνία υποκρισίας και εξουσιαστικών θέσεων. Οι άνθρωποι για να επιβιώσουν σε αυτήν την κοινωνία, είναι μαθημένοι να επιβάλουν τις ασθενικές και φοβικές θέσεις τους κάτω από ένα προσωπείο ήθους. Δεν εκφράζουν την θέση ουσίας και ήθους ποNikolaos Divinis Ο Λόγος Που Α-Σθενούμε Άρθρα  υγεία κορονοιος αυτογνωσια Ασθένεια  υ τους αρμόζει. Αυτός είναι και ο λόγος που α-σθενούμε. Λείπει το σθένος της προάσπισης της ουσίας που όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, φέρουμε, αλλά αρνούμαστε βουλητικά να το εκφράσουμε. Το ζητούμενο είναι να ισχυροποιηθείς ώστε να μην είσαι φορέας της ασθένειας. Όπως και μια πανδημία σταματά, όταν οι μονάδες σταματήσουν να είναι φορείς του ιού. Για να σταματήσεις να είσαι φορέας και να θεραπευτείς ουσιαστικά και οριστικά πρέπει πρώτα να απομονωθείς από τα στοιχεία που σε αρρωσταίνουν.

Η ζωή είναι γεμάτη με προτροπές και διακριτικές προτάσεις που μας οδηγούν στο να γίνουμε πιο απρόσβλητοι, αδιάβλητοι και ακλόνητοι στις ανθρώπινες ανεπάρκειες. Αυτό βοηθάει στο να πάρει ο άνθρωπος την πιο σωστή (υγιή) απόφαση για τον εαυτό του.

Όλα αυτά δεν είναι ούτε ρομαντικά, ούτε θεωρητικά. Πράξη και άσκηση χρειάζονται. Επείγει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, ώστε να δρούμε και όχι να αντιδρούμε. Να ακούμε, να μαθαίνουμε αλλά και να κρίνουμε απρόσβλητοι από φοβίες και μικρότητες, αλλιώς δεν διαφέρουμε από ένα μωρό.

Η διχόνοια, ο εγωισμός, η ανοησία και η επιβολή εξουσίας χρειάζεται να μετατραπούν σε ενότητα, σε συνεργασία, κοινό πνεύμα και ελευθερία. Και για να προλάβω την ερώτηση «πώς θα γίνει αυτό;», θα αναφέρω ότι για να λύσεις ένα πρόβλημα στην Φυσική χρειάζεται πρώτα να μάθεις την θεωρία και στην συνέχεια να εφαρμόσεις την θεωρία στην πράξη λύνοντας αρκετές ασκήσεις ώστε να αποκτήσεις επιλυτική ευχέρεια. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Η ουσία δεν αποκτιέται ούτε με χαπάκια και θετικές ενέργειες, ούτε με λίστες και γρήγορες διαδικασίες, ούτε με προσευχές. Χρειάζεται συμμετοχή και εξ-άσκηση. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, όσο άγνωστη ή δύσκολη είναι η άσκηση που θα έχεις να αντιμετωπίσεις, θα την λύσεις.

Αλλιώς θα χρειάζεσαι πάντοτε την βοήθεια ενός δασκάλου. Θα ήθελες να πορεύεσαι ως ένας αυτόνομος ή ως ένας εξουσιαζόμενος άνθρωπος; Η ουσία είναι, σε αυτήν την πεπερασμένη ζωή, να εκφράσει ο άνθρωπος το μεγαλείο του χωρίς αμφιβολίες, δισταγμούς, πρέπει και μικρότητες, κρυμμένος πίσω από κοινωνικά στερεότυπα και φοβικές νοοτροπίες. Απλά χρειάζεται να το αποφασίσει. Είναι κρίμα να κάθεσαι στην αμμουδιά βλέποντας εκ του ασφαλούς τον ωκεανό, ενώ μπορείς απλά να αποφασίσεις να αφεθείς στις απύθμενες δυνατότητες που μπορεί να σου προσφέρει.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://ndivinis.com/ekdilosi-endiaferontos/