Πτώση Και Άνοδος Η Ιστορία Του Κόσμου Αλλιώς (Ολοκληρώθηκε)

Nikolaos Divinis Πτώση Και Άνοδος Η Ιστορία Του Κόσμου Αλλιώς (Ολοκληρώθηκε) Δράσεις

Πτώση Και Άνοδος Η Ιστορία Του Κόσμου Αλλιώς

Το Fkstories και ο Νικόλαος Διβινής σας προσκαλούν στην ομιλία “Πτώση και άνοδος – η ιστορία του κόσμου αλλιώς”

Όλα ξεκίνησαν με τη μεγάλη έκρηξη (Big Bang). Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή ήταν η αρχή, για μένα είναι το τέλος. Το τέλος της ενότητας. Και με την πάροδο του χρόνου, τα στοιχεία απομακρύνονται όλο και περισσότερο το ένα από το άλλο (το σύμπαν συνεχώς διαστέλλεται), όπως απομακρύνονται και οι ψυχές των ανθρώπων από την Πηγή και μεταξύ τους.

Η επιστήμη οδηγείται σε συμπεράσματα μέσα από το πείραμα και την παρατήρηση, αναλύοντας και όχι συνθέτοντας. Ερμηνεύει τα ευρήματα μέσα από την αμφιβολία και τους περιορισμούς του νου και όχι μέσω της βεβαιότητας ότι υπάρχει μία σοφή σύμπραξη πίσω από όλα.

Η εκκλησία μέσω του οργανωμένου, εξουσιαστικού της ρόλου, δεν επιθυμεί τη διεύρυνση του νου των ανθρώπων, αλλά την τυφλή υπακοή τους σε ανούσιες και αναληθείς επιταγές. Αυτό οδηγεί το σκεπτόμενο άνθρωπο σε αμφιβολίες.

Η κατάλυση ΑΥΤΩΝ των αμφιβολιών θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην εύρεση της μίας και μοναδικής αλήθειας μακριά από τα στενά επιστημονικά πλαίσια και από οποιοδήποτε θρησκευτικό στερεότυπο.

Λίγα Λόγια Για τον Ομιλητή:

Ο Νικόλαος Διβινής έχει αφιερώσει τη ζωή του συνειδητά στην αφύπνιση των ανθρώπινων συνειδήσεων, στην κατάλυση των στερεοτύπων που περιορίζουν τον άνθρωπο και τον αποτρέπουν από το να γίνει αυτεξούσιος, στη διεύρυνση του νου και στην αποκατάσταση της αλήθειας ως προς τον εαυτό του και το όλον.

Βιογραφικά Στοιχεία:

Γεννήθηκε το 1972 στην Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά, έχει μεταπτυχιακό στην Αεροδιαστημική και διδακτορικό σε φαινόμενα Φυσικοχημείας. Τα πειράματα του διδακτορικού του διεξήχθησαν υπό συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) στο Bordeaux της Γαλλίας. Έχει δουλέψει στην βιομηχανία, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και εδώ και 18 χρόνια διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και σε σχολές εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων. Είναι κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ελληνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Ερευνά την Αστροφυσική, την Κοσμολογία και την Αστρονομία. Επίσης είναι ερασιτέχνης πιλότος και δύτης.

Info
Μέρος: Kαφέ RITZ (Βενιζέλου 1, πρώην Ζωγια)
Ημέρα: Τετάρτη , 28 Νοεμβρίου 2018
Έναρξη: 20:30 μ.μ. – 22:00 μ.μ
Facebook event: –
Είσοδος ελεύθερη* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.